Taller històries de vida; escola d’estiu de l’educació de persones adultes (I): Descripció

HISTÒRIES DE VIDA
Objectius:

  • Accedir a les possibilitats dels diferents significats del nostre passat i present
  • Construir identitat des de la metodologia narrativa accedint a la totalitat del ser

Continguts:

  • Autoconstrucció de la identitat, des del treball sobre la dimensió temps i els encadenaments que la paraula ens proporciona.
  • Propostes transformadores de la història de vida des d’una interpretació en una mirada on la paraula poètica pren protagonisme.
  • Històries de vida que responen als diferents personatges que portem dins, al llarg del temps.
  • Possibilitats metodològiques i didàctiques per a l’aula i en les relacions educatives.

Metodologia:

La metodologia es descriurà i combinaran entre les dues dimensions clau que marcaran els temps del taller:

1- Dialògica, amb una primera part d’exposició d’experiències per part del tallerista de diferents estils d’escriptura, i amb part grupal on construir els aprenentatges que es poden cercar des de les parts transformadores des d’elements narratius diversos que més ens interessin. Amb independència d’edats i nombre d’alumnes, cercarem quins són els nostres moments ‘cimera’ de vida, o en els que es destaquen, condicionen o generen ruptures. Possibilitat de poder recrear alguna part escrita i/o creativa sobre les nostres històries de vida.

2- Reflexiva, des d’on refer les dimensions expositives de diferents moments de vida, l’una de personal i l’altra la que es descriu entre les relacions interpersonals. S’experimentaran quins són els principals elements que es posen en joc, a través de l’art de la pregunta sobre aquests elements, en el moment en què ens presentem amb els altres els principals trets identitaris, i la influència que tenen alhora de les principals eleccions de la vida. Repensar les crisis, ruptures, alegries, aprenentatges, desaprenentatges, caràcters, personalitats, mites, orientacions, decisions, bloquejos, tòpics, justificacions, autolimitacions, punts forts i febles, etc.

Aprofundiment personal i trasllat a les possibilitats a l’aula de les històries de vida i de la narració i les mancances que desenvolupem per dificultats alhora de narrar-nos.

La educación es una liberación, la pedagogía una forma de producir la libertad, y tanto la educación como la pedagogía han de preocuparse no de lo disciplinar o producir saber, sino de transformar sujetos. No producir sujetos, sino llevarlos a procesos de transformación de su propia subjetividad.

Michael Foucault

 

Anuncios
  1. No trackbacks yet.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: