Formació professional en dies de vaga i atur generalitzat

A les portes dels 6 milions d’aturats, mentre ens intenten colar l’enèssim gol per l’esquadra als treballadors – amb una reforma laboral que dinamitarà tot dret laboral (deixem-nos estar d’eufemismes) – i en la vigília de la vaga general que més mobilitzarà a la població de l’estat, parlem de la formació professional. Per les persones que volen solucions, cal veure si és possible de col·laborar – entre totes les instàncies que hi participen – en la possibilitat de fer-nos forts en l’assessorament de les persones que més patiran els ajustos i re – ajustos que ens van sotmetent. Estic pensant en que tots els patim aquests re – ajustos, ja que és l’estat del benestar és el que se’n ressent!! Però no deixo de pensar, sobretot, en els joves i en les persones que no disposen de formació ni qualificació professional alhora d’afrontar la recerca de feina. Si ja era difícil en el passat, el bloqueig general actual en les empreses i tots els temors estructurals i cojunturals, que no fan més que ampliar-se, converteix la situació en una ampliació de sensacions que els més vulnerables. Per això cal re – pensar els recursos per donar en primer lloc una orientació i recursos en poder disposar d’una xarxa que ajudi als joves i persones que no accedeixen a l’ocupació en poder generar-los possibilitats.

En segon lloc cal iniciar el repte de possibilitar ofertes formatives atractives i adaptades a les possibilitats reals del mercat laboral, però pensant també en un alumnat que està inflat de tecnologies i que haurà saturat en poc temps els pocs sectors de nous jaciments. Cal augmentar la competitivitat de tots els sectors de la formació professional com a factor clau per a la millora dels processos conduents a la millora de l’ocupabilitat, i no només a una certa sensació d’esdevenir en una obligatorietat d’una formació com a cangur pels aturats en franca crisi.

vegeu a continuació l’observatori de la FP a Barcelona i un continu de recursos que ens caldrà conèixer:

http://www.fundaciobcnfp.cat/fp/observatori-fp-2

i accediu a algunes notícies del numero especial monogràfic d’educaweb; perquè vegem que no tot és negatiu, i quines portes ens cal obrir:

http://www.educaweb.com/noticia/2012/03/26/gobierno-aprueba-nuevos-titulos-fp-transporte-carretera-animador-audiovisual-caracterizacion-maquillaje-15393.html#utm_medium=email&utm_source=formacion-profesional&utm_campaign=monograficos&utm_content=&utm_term=

Anuncios
  1. No trackbacks yet.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: